Verslag 1e NDDF wedstrijd 2015

Dit jaar trapte de NDDF weer af met een weekend wedstrijd. Het Erkemederstrand was het toneel van het Floaterweekend. Een tamelijk rustige wedstrijd, die niet minder gezellig was. En wederom een Pairsklasse die we dit jaar hopelijk meer voorbij zullen zien komen.

Door omstandigheden stonden we op een ander veld en kwamen we helaas net wat ruimte te kort achter de startlijn van de T&F. Maar daar was dus een voordeel voor de Handlers die vanuit stand kunnen werpen. Wel was het een breed veld van 35 meter en dat hadden we ook wel nodig met de wind op zaterdag.

Een pluim voor alle Handlers die op zaterdag moesten uitkomen. We hadden zelfs geen veiligheidsmomenten op zaterdag dus wat dat betreft werd er keurig rekening met de wind gehouden.

Ook hadden we het jongste juryteam dat ooit op de Dogfrisbee-wedstrijd heeft gejureerd: namelijk een gemiddelde leeftijd van 23,6 jaar. Daar zijn we natuurlijk trots op. Door de juryworkshop elk jaar weer terug te laten komen gaan er steeds meer mensen stage lopen en daarbij ook de jonge wedstrijdlopers. En die zullen we ook hard nodig hebben in de toekomst. Op deze wedstrijd hebben Deveroux Bezemer en Suzan Van Leeuwen stage gelopen en op het EK hebben we wederom een lichting die dit gaat doen, klasse!

Na een frisse maar gezellige avond werden we wakker met een strak blauwe lucht en een heerlijk zonnetje aan de hemel en verliep de wedstrijd zondag zonder problemen.

En was het spannend bij de T&F Mannen waar we een shoot-out nodig hadden om de 1e en 2e plaats te bepalen. Daniel Prins en Jeffrey Kouwenberg moesten gaan uitvechten wie er met de 1e plaats vandoor ging. Het was Daniel Prins die de frisbee strak over de 40 Yardlijn zette maar helaas tikte Kenzo hem weg en kon deze niet meer pakken. Hierdoor lag nu de druk bij Jeffrey en Twister maar met een nette worp op 30 Yard was het Twister de veteraan die de frisbee wist te vangen en zo voor de overwinning zorgde. De mannen moesten wel hun meerderen erkennen in de vrouwen omdat Jacqueline Braas met Roxy 1,5 punt meer had dan de mannen dus dan mogen we dat ons best aantrekken!

Tot de volgende wedstrijd!