Aanpassingen van de verschillende klasse voor 2018

In 2018 krijgt de startersklasse een andere naam, namelijk Divisie 2. Alle voorwaarden en promotierichtlijnen blijven voor deze klasse hetzelfde.

De Hoofdklasse en de Gevorderdeklasse worden samengevoegd onder de naam Divisie 1.

In het verleden kon je op sommige wedstrijden (als je bijvoorbeeld voor de freestyle had ingeschreven) ook nog inschrijven voor een extra ronde T&F zodat je ook aan de T&F Only kon meedoen, nu krijgt iedereen die in de Divisie 1 & 2 zijn ingeschreven de volgende keuzes:

  • Je kan je inschrijven voor T&F Only mannen/vrouwen (2 rondes T&F)
  • Je kan je inschrijven voor Freestyle Only (2 rondes freestyle)
  • En je kan je inschrijven voor Combined (2 rondes T&F en 2 rondes Freestye)

Als je voor Combined inschrijft doe je mee voor de ranking van de freestyle waar we de 2 rondes freestyle en de beste ronde T&F bij optellen.
Maar hiernaast doe je ook mee in de ranking van de T&F Only en in de Freestyle Only! Als je inschrijft voor Combined doe je dus aan drie verschillende rankingen mee. Combined wordt alleen ingevoerd voor de Divisie 1 & 2.

Voor de andere klassen zoals Puppy’s, Junioren, en Jonge Honden is deze mogelijkheid er niet omdat we vinden dat vier rondes op één dag teveel is voor deze honden. Om dezelfde reden kan er door deze klassen niet ingeschreven worden voor de FIF, FIFF, en dergelijken.

Flow: in het verleden kreeg je een beoordeling hoe de flow behouden werd tijdens je routine.

Dit werd naderhand beoordeeld in vergelijking met andere routines, deze beoordeling gaat in 2018 anders, je krijgt van het format 6 flowpunten deze punten moet het team zelf proberen te behouden, dus bij een duidelijk moment van flowverlies verspeel je bijvoorbeeld 1 of meer punten.

De punten die je dus overhoud worden bij je totaal gevoegd zodat er een betere beoordeling van de flow zal uitkomen .

Afzender NDDF werkroep