Er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd in het format:

1e aanpassing: elke deelnemer met meer dan 2 jaar wedstrijdervaring mag vanaf 2016 zelf bepalen of hij/zij zich in de gevorderde of hoofdklasse gaat inschrijven.

2e aanpassing: bij het berekenen van de gemiddeldes wordt nu ook de score van de T&F meegenomen. Dus niet alleen die van de freestyle!

3e aanpassing: teams promoveren vanaf 2016 niet meer meteen dezelfde wedstrijd naar een hogere klasse, maar pas de eerstvolgende wedstrijd! Voor evt degradatie zal aan het begin van het seizoen een advies vanuit de werkgroep komen, dan nog is iedereen vrij om te bepalen of hij/zij dit advies opvolgt of niet!

4e aanpassing: we kunnen vaststellen dat het beoordelen vanuit de worpentabel prima werkt! We zien steeds meer worpen uit de Cat. B & C voorbij komen en daarmee hebben we deze doelstelling ruimschoots behaald! Helaas zit hier ook een minpuntje aan. Wat we namelijk ook zien, is dat bij de Junioren en Jongehondenklasse Handlers deze worpen ook gaan gebruiken. Nu is er een verschil er zijn ervaren handlers die al langer deze worpen gebruiken en ook qua timing precies goed zitten, maar we hebben natuurlijk ook te maken met handlers die deze ervaring (nog) niet hebben maar wel worden gestimuleerd door de worpentabel van de NDDF.

In 2015 hebben we gezien dat bij deze groep dit de veiligheid niet ten goede komt. Van daar de aanpassing dat bij de Junioren en de Jongehonden de worpen tabel al worden aangepast. De jury zal alleen maar de worpen van de Cat. A beoordelen. Vanaf de starters zal de jury weer alle categorieën beoordelen.